DaniScaunul gol

Aranjăm scaunele în formă de cerc cu spătarul către interiorul cercului. Numărul scaunelor este mai mic cu unul decât numărul participanţilor la joc. Porniţi muzica, copiii dansează.
Regula: Când opriţi muzica, fi ecare copil trebuie să ocupe un scaun. Cine nu reuşeşte iese din joc şi primeşte o bomboană. Scoatem un scaun şi continuăm joculeţul, până rămân trei copii. Ei sunt câştigătorii şi vor primi câte o acadea în aplauzele celorlalţi.

Salata de fructe

Aşezăm scaunele ca şi în jocul precedent, însă cu faţa spre cerc. Fiecare copil stă pe un scaun, conducătorul jocului nu are scaun şi stă în picioare. Fiecare copil va primi un nume de fruct, de exemplu: măr, banană, portocală etc. Este important ca în cadrul grupului mai mulţi copii să aibă numele aceluiaşi fruct.
Reguli: Dacă conducătorul jocului strigă: ”Portocalele să schimbe locul cu bananele!”, atunci copiii cu acest nume vor schimba locul. Nu este permis ca un copil să se aşeze înapoi pe acelaşi scaun ori pe scaunul imediat vecin. Copilul rămas fără scaun va conduce jocul în continuare, încercând să-şi procure un loc. Dacă va striga: „Salată de fructe!” atunci toate fructele, toţi copiii, îşi vor schimba locul. Jocul poate continua până când oboseşte toată lumea sau se poate folosi metoda descrisă mai sus cu eliminare.

Salata cu probleme

Jocul este asemănător cu cel descris mai sus, doar că fiecare copil va rămâne în propria piele şi nu va mai fi un fruct. Conducătorul invită participanţii să-şi schimbe locul dacă se confruntă cu vreo problemă asemănătoare cu a lui. Ex. „Să schimbe locul cei care poartă ochelari!”. Cel care rămâne fără scaun, va invoca o problemă: ex. „Să schimbe locul cei care nu au fraţi!”, etc. Acest joc are şi rolul de a creşte toleranţa copiilor faţă de problemele şi neajunsurile celorlalţi.